26 Nisan 2010 Pazartesi

Keten Tohumu

Herkesee merhabaaaa kaç gündür yazamadığım için hepinizden özür dilerim, ve fakat kızmayın bana çünkü hasta yatıyordum. Tam bu kışı ateşsiz, gripsiz atlattım derken meğer bahar fenaymış. Neyse iyileştim aranıza döndüm. Kaç gündür hasta yattığım için easytone yürüyüşlerim yalan oldu ama yarından itibaren düzenli başlıyorum. Onun dışında size daha önce gösterdiğim beslenme programını uygulamaya devam ediyorum. Henüz tartılmasam da karnımda ve basenlerimde gözle görülür bir incelme var. Daha güzeli insanların gördüğü zaman "Sen kilo mu verdin?" diye sorması =) bu haftasonu 3 kişi sordu.
Her ne kadar sahile yürüyüşlerime çıkamasam da Easytonelarım her sokağa çıkışımda ayağımda. Sinemaya, markete, eczaneye, dansa, kahve içmeye giderken hep onlarlayım, ve yürüdükçe kaslarım çalıştıklarını hissediyorum. Sahile çıkmaya başlayayım da bir de öyle görün beni =)
Bugün bir diğer keşfimse daha doğrusu bugün başladığım birşey diyelim, KETEN TOHUMU.
Prebiyotik yoğurt çok tercih etmeyen ve maalesef çok balık yemeyen biri için düşeş bir keşif oldu sanırsam.
Kendi sitesinden alıntı yapacak olursam eğer:
Keten tohumu;
* Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
* Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
* Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
* Bağışıklık sistemini güçlendirir
* Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
* Kalp-damar hastalıklarından korur
* Kolesterol, şeker seviyesini dengeler...
bunlar sadece benim seçtiklerim daha bir sürü yararı var ayrıca
* Yeterli miktarda balık tüketmeyenler omega 3 yağ ihtiyaçlarını karşılamak için keten tohumu kullanırlar.
* Keten tohumunun müshil etkisi mekaniktir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere, en az ikişer yemek kaşığı dolusu, ezilmiş veya öğütülmüş keten tohumu, bol suyla yutulmalı, daha sonra da 1-2 bardak su içilmelidir. Bağırsaklara ulaştığında genişlemeye başlayan keten tohumu, bağırsakları uyarır.
* Keten tohumu çözünür ve çözünmez lifler bakımından da oldukça zengindir. Liflerin midede doygunluk hissi yaratması diyet için son derece önemlidir, üstelik hemen hemen hiç kalori vermediği de düşünülünce kilo vermek için vazgeçilmezdir, zayıflamak isteyenler için, lifi seçkin bir araçtır.

Ben yoğurt içinde 1 tatlı kaşığı yemeğe başladım yemeklerden önce bakalım ne olacak, ama siz yine de iyice okuyup araştırmadan,saklama koşullarını, çok kullanımda oluşabilecek zararları ve kimin ne kadar kullanması gerektiğini doktorunuza, eczacınıza danışmadan keten tohumunu zayıflamak için kullanmayın benden söylemesi.

2 yorum:

  1. Ben salatamın üzerine serpiyorum çıtır çıtır çok keyifli oluyor, ama galiba öğütülmüşünü tercih etmek gerekiyormuş...

    YanıtlaSil
  2. Evet ben de bugün salatayla deneyeceğim ama bendeki öğütülmüş bakalım nasıl olacak.

    YanıtlaSil